søndag 8. mai 2011

Strategi efter svingarna


Dollarn är fortfarande nyckeln till vad som kommer hända med guldet. Den kan mycket väl ha satt en botten i sin treårscykel, men jag har svårt att tro att den har gjort det med en helomvändning likt silvret avslutade sin paraboliska avslutning.

Om vi gör en tillbakablick på föregående bottnar på dollarns 3-årscykler så har de varit utdragna historier. En trend vänds oftast inte på ett stenkast, utan tar tid att etablera sig. Smarta och stora pengar söker även (alltid!) en nivå med stora volymer där de kan ta position innan trendvändingen sätter fart.

Därmed spekulerar jag fortfarande i något lägre dollarpriser innan trenden vänder ut ur sin treåriga cykelbotten. Som jag tidigare har bloggat om blir nog detta en sorts dubbelbotten, så det är inte många punkter nedgång vi talar om. Om dollarn faktiskt noterar nya lägsta kommer detta skapa de volymer som smarta pengar behöver för att ta position inför trendvändningen. Jag håller detta scenario som det mest tänkbara just nu.

Liknande gäller för guldet som bör notera nya högsta innan trenden vänder ned i en D-våg.. Silvret är redan alldeles för skadeskjutet för att orka ta sig upp till nya högsta. I samband med att dollarn bryter ned igen, kan guldet mycket väl söka sig upp till $1600 – 1650. Väl där kan vi tillsammans med smarta pengar lasta av våra guldpositioner inför en D-våg ned. Köparna där är traditionella tekniska trejders som köper p.g.a. nya högsta. Om vi sedan där vågar blanka metallerna är en senare historia.

För att få det ovannämnda scenariot på plats krävs dock att vi efter en bekräftad sving får ordentlig fart på guldet. Om vi däremot får ett guldpris som bara segar sig ut ur en botten i dagscykeln bör vi vara snabba på säljknappen. Särskilt om dollarn i samma veva forsätter sin resa uppåt. För att få våra svingar bekräftade måste guldet passer $1522 och silvret $36,50.



2 kommentarer:

  1. Hej Christian,
    Skickar en fråga angående PM. Silvret verkar ligga still kring 35$. Tror du det är väntan före uppgång just nu? Eller ska vi ner en bit till mot 30$?

    MVH Bosse

    SvarSlett
  2. Hej,

    silvrets paraboliska gång är tyvärr bruten. Många gånger återgår tillgången till dit den paraboliska gången började. Silver har också en tendens att vara mycket lömsk. Så skulle inte förvånas om vi får $20-$22. Det brukar vara så att man ger upp hoppet, och precis då vänder det. Så var inte för snabb på de kortsiktiga köpknappen.

    SvarSlett