tirsdag 12. april 2011

Är detta en botten på dagscykeln?

Guldet har rekylerat ca $20 och redan hör man i olika forum nervösa trejders som känner att de har kommit in fel och nu är rädda att guldbubblan exploderar. Det är den nervositet som behövs för att skaka av svaga händer innan en vidare uppgång i C-vågen.

Tjuren är inte lätt att rida. Bara för 8-10 dagar sedan kunde marknaden köpa guldet för runt $1410, men man glömmer lätt, vilket skapar nervositet. Det är inte lätt att förlora pengar. För några år sedan läste jag också om en studie som visade att det var ännu svårare för människor att se fina vinster raderas ut. Vi som har varit med i veckocykeln från start har idag fina vinster, men vi får inte släppa iväg våra positioner innan vi är helt säkra på att C-vågen rider mot sitt slut.

Om det härifrån blir en vidare nedgång mot 20DMA, särskilt i silvret, skulle jag inte vara sen med att utropa en ny cykelbotten och fylla på mer för det sista steget upp i C-vågen. Jag skulle också kunna sätta en slant på att tjuren kommer skaka av sig trejders som handlar efter den klassiska tekniska analysen. Detta gör den genom att ta sig ner under $1440 sträcket. Först då är sendimentet i markanden tillräckligt negativt för att få stopp på rekylen.

Så man bör bara avvakta med sina ädelmetallspositioner och vara mentalt beredd på en skakig resa. Såhär sent i en dagscykel ska vi inte heller ha några automatiska stoppar liggande i våra system. Om vi mot förmodan hamnar under $1410 är vi så sena i dagscykeln att den nya cykeln påbörjas när som helst. Den kommer i sin tur rekylera och vi vill alltid sälja i styrka.

En intressant trejd under onsdagen är i SP500. Den som vill kan lite försiktigt köpa indexet. Särskilt om vi får en sving låg bekräftad imorgon onsdag eller på torsdag. Personligen trejdar jag inte indexen så hårt. Mina positioner i dem är max 25% av de jag har i ädelmetallerna. Detta då indexen inte följer cyklerna lika väl som ädelmetallerna. Vi har dock sett att markanden har köpt ordentligt på dippan vilket är en indikator att smarta pengar är på hugget.


2 kommentarer:

  1. Hej Christian,
    Dag 29 på silver i dagscykeln nu vad jag kan se?
    Tror du det blir en rekyl nu eller fortsättning mot 50$?
    MVH

    SvarSlett
  2. Hej Bo,

    silver är nu helt klart i en runaway mode. $50 kommer är hotat och vi kan enkelt hamna bra mycket högre än så.

    SvarSlett